2017. évi közgyűlés beszámolója

Ahogy a Facebook oldalunkon keresztül meghívtunk benneteket, értesülhettetek róla, hogy 2017. november 2.-án megtartottuk idei évi közgyűlésünket.

Az alábbi témák kerültek megtárgyalásra:

 1. Régi vezetőségi tagok lemondása, újak választása
 2. Idei évi programok megtervezése
  • Filmklub
  • Mikulás ünnepség
  • Karácsonyi vacsora
 3. 2018- as évi tervek, programok
 4. Aktuális pályázási lehetőségek
 5. NorMa tagság kibővítése

Az egyes témákról bővebben:

 

Régi vezetőségi tagok lemondása, újak választása

Megköszöntük Badics Balázsnak, Annamaria Gutierreznek és Nikol V. Øglændnek a NorMa vezetőségében végzett munkájukat, és elfogadtuk lemondásukat.

Balázs után az elnöki tisztet, valamint Nikoltól a pénztárosi teendőket Tóth Bernadett vette át.

Annamari és Bernadett helyettesi státuszát Gyöngyi Solheim viszi tovább a korábbi kommunikációs feladataival együtt.

A vezetőségben továbbra is tagként vesz részt Holló Mihály és Nezbeda Patrik.

 

Idei évi programok megtervezése
 • Filmklub

November 23-án kezdjük újra a megszokott havi egy alkalmi filmklubok megszervezését. Mivel a Sølvbergben az átalakítások miatt már nem áll rendelkezésünkre egy kisebb mozi terem, ezért a kórház épületében folytatjuk a mozizást. Bernadett biztosított a számunkra egy erre a célra megfelelő tárgyalót. A Facebookon kiküldött meghívónkat ITT találjátok.

 • Mikulás ünnepség
 • Karácsonyi vacsora

December 9-re sok szeretettel meghívunk minden jelenlegi és jövőbeni NorMa tagot a Mikulás ünnepséggel összevont karácsonyi vacsoránkra. A program részleteit ITT találhatjátok.

 

2018- as évi tervek, programok

Ahogyan már írtuk, a Filmklubot továbbra is szeretnénk folytatni havi egy alkalommal, amennyiben ez az új helyszínen is olyan sikeres program lesz, mint korábban.

Szeretnénk jobban megismerni a Rogaland környékén élő, újonnan ideköltözött magyarokat, és segíteni őket a beilleszkedésbe. A meglévő és az új tagok számára több területen is szeretnénk fórumot biztosítani a különböző közösségek kisebb csoportok egymásra találására. Azok, akik hasonló problémákkal küzdenek, hasonló igényekre keresnek megoldásokat, azok egymásra találhassanak, és a NorMa lehetőségein keresztül egy élő, aktív, egymást támogató közösséget alkothassanak. A közgyűlés során erre több javaslat is felmerült, de a tényleges tervekhez jobban meg szeretnénk ismerni az igényeket. Bízunk abban, hogy a karácsonyi vacsora alkalmával, közvetlen beszélgetésekből, vélemények felméréséből többet tudhatunk meg, és ezeket a terveket ezek alapján pontosítani tudjuk.

 

Pályázati kiírás

Stavanger kommune pályázatot írt ki egészségmegőrző programok támogatására.

A részleteket ITT olvashatjátok.

 

NorMa tagság kibővítése

A NorMa Norvégiában egyedülállóan, jogi személyként képes képviselni tagjainak az érdekeit. Ezzel különböző támogatások pályázásával, hivatalos intézményekkel való kapcsolatfelvétellel már a gyakorlatban is találkozhattunk, és élvezhettük az előnyeit. Mivel az utóbbi időben Rogaland területéről viszonylag kevés igény merült fel ezen előnyök kiaknázására, ezért felmerült bennünk, hogy más, Norvégiában élő magyarok számára is fel tudnánk ajánlani ezt a lehetőséget. Ennek formai és gyakorlati oldalai még megvitatás alatt vannak. Bármilyen ezzel kapcsolatos javaslatra, észrevételre nyitottak vagyunk.

 

A közgyűlés a megszokottak szerint jó hangulatban telt, reméljük az év során több alkalmunk is lesz hasonló közös tervezésekre, és programok megvalósítására.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.